Digitális kor, „cyber nemzedékek” - oktatási és neveléstudományi diskurzusok
Sajtóviszhang
2015.09.21.

A Létünk folyóirat 2015-ös évi konferenciája.

A Létünk 2012-ben újraindított konferenciasorozata a kor oktatási és neveléstudományi problémáinak vizsgálatával – az új kihívásoknak megfelelően – ún. internetes konferencia keretében folytatódik 2015-ben. Az információs társadalom és a modern elektronika nyújtotta lehetőségek a folyóirat korábbi tanácskozásain is jelen voltak: poszter- és virtuális szekció működött a hagyományos előadássorozat hátterében, illetve vele párhuzamosan. A Digitális kor, „cyber nemzedékek” – oktatási és neveléstudományi diskurzusok című idei, a Forum Könyvkiadó Intézet és a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar szervezésében megrendezésre kerülő tanácskozás teljes egészében az internetes lehetőségeket érvényesíti: a virtuális szekciók működéséhez a Létünk honlapja nyújt teret, illetve az igények alakulásának megfelelően chat- és a Skype-lehetőségek kerülnek alkalmazásra.

283_2.jpg

Fotó: Zámbó Illés

 A szervezők számítanak az oktatási és neveléstudományi kutatásokban tevékeny szakemberek, tudósok és kutatók, illetve a jelölt diskurzusba kutatási eredményekkel, állásfoglalással és hozzászólással bekapcsolódni szándékozók részvételére.  

A tanácskozás anyagát a szervezők konferenicakötetben, illetve a Létünkben jelentetik meg.  

A legfeljebb 1000 karaktert magában foglaló, 5–10 kulcsszóval ellátott, magyar, szerb vagy angol nyelven írt absztraktokat a letunk@foruliber.rs címre szeptember 30-áig várják. A legfeljebb tizenkétezer karakteres tanulmányok leadási határideje október 20. A virtuális tanácskozás hivatalos napjai: 2015. október 30–31.

Forrás: Vajdaság MA