KATONÁK, VALLÁSOS NÉPÉNEKEK
Sajtóviszhang
2015.02.06.

A Létünk Könyvek 1-2 bemutatója Temerinben és Egyházaskéren

2014 folyamán látott napvilágot a Létünk folyóirat könyvsorozatának első két darabja, Kónya Sándor Nézzünk égre! című, vallásos népénekekről szóló kötete, illetve K. József „Pedig én katona akartam lenni” című első világháborús naplója.

Az első a Forum Könnyvkiadó gondozásában látott napvilágot, míg az utóbbi kiadásában részt vállalt a Temerini Múzeumbarátok Egyesülete is. Január utolsó napjaiban mindkettő nagy számú közönség előtt került bemutatásra. A „Pedig én katona akartam lenni”-t  Temerinben, a Lukijan Mušicki Galériában  mutatták be a temerini asztalos naplóját sajtó alá rendező Csorba Béla és Ökrész Károly, valamint Brenner János és dr. Bence Erika szerkesztők közreműködésével. A galéria az első világháborút dokumentáló emlékek fényképkiállításával tette teljessé a könyvbemutatót.

247_2.jpg
Fotó: Zámbó Illés

Másnap, január 31-én Egyházaskéren viszont a folyóirat másik darabjával, Kónya Sándor könyvével ismerkedhettek meg az észak-bánáti olvasók. A helyválasztás azért nagyon jó, mert a térség a néprajzkutató gyűjtőmunkájának autentikus helye. A Forum Könyvkidó könybuszát, a szerzőt és a kötet szerkesztőit a Verbiciai Fokhagymatermesztők Egyesülete hívta meg farsangi rendezvényére.

Forrás: www.szenttamas.rs